Bez povoleného JavaScriptu není tento web plně funkční!

Pravěká kuchyně v hodině slohu

Vloženo: 1. března 2015

Zobrazeno: 3722×

Pája Bílý: Hroch s tygrem na oštěpech s jahodovou omáčkou
Hrocha i s kůží nakrájíme na kostky a napíchneme na oštěp. Tygra zbavíme drápů a přidáme k hrochovi. Poté dáme péct na oheň. Pak dáme jahody do misky a pozveme náčelníka, aby si na ně sednul. Tím nám vznikne jahodová omáčka. Nesmíme ovšem zapomenout zkontrolovat náčelníkovi trenýrky, zda jsou čisté. Nakonec vše smícháme dohromady a podáváme.
Upozornění na závěr: Oštěpy nekousat!
 
Barča Svobodová: Ostružiny v listech
Ostružiny uvařte na mírném ohni, než změknou a nebudou jako želé. Pak si připravte kost z divočáka, vydloubejte morek, poslouží vám jako nádoba. Udělejte si jámu, do které necháte spadnout strom. Do ní dejte oheň se spoustou uhlíků. Ostružiny zabalte do listí a pomažte je tukem. Opatrně je položte do ohně, abyste nechytli. Přidejte lumíky naložené v krvi mamuta.
Vše nechte péct až do zčervenání. Postupně přidávejte šťávu z ostružin. Vše poctivě zamíchejte. Lumíky nakrájejte a můžete podávat.

Galerie